Τορώνη Τσιτσιρίκος  Τορώνη  |  Σιθωνία  |  Χαλκιδική  Αναζήτηση  Χάρτης Ιστοτόπου

Τορώνη Τσιτσιρίκος, Διαμερίσματα, Δωμάτια, Καταλύματα


Studios Tsitsirikos Toroni

Διαμερίσματα, Δωμάτια, Καταλύματα

Τορώνη Τσιτσιρίκος Χαλκιδική

Τηλ:+30.23750.51318   Κιν:+30.6943566270   Κιν:+30.6984211785

studiostsitsirikos@hotmail.gr   

Ονειρεμένες διακοπές στην Τορώνη Χαλκιδικής !

 

 

Χαλκιδική

Χαλκιδική τοποθεσίαΧαλκιδική

      Η Χαλκιδική είναι χερσόνησος που βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία νοτιότερα της πόλης της Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από τρείς μικρότερες χερσονήσους (την Κασσάνδρα, την Σιθωνία και τον Άθω) σχηματίζοντας μία τρίαινα που διεισδύει στα γαλανά νερά του Αιγαίου. Ηλιόλουστες, χρυσές - καλυμμένες με άμμο - παραλίες, ειδυλλιακοί κόλποι, παραδοσιακά χωριουδάκια αλλά και σύγχρονα τουριστικά θέρετρα, διάσπαρτα νησάκια, προστατευμένοι κολπίσκοι, πευκόφυτοι λόφοι που βυθίζονται στα νερά της θάλασσας συνθέτουν την χερσόνησο της Χαλκιδικής. Η Σιθωνία, όπου βρίσκονται τα καταλύματα, δωμάτια, διαμερίσματα Τσιτσιρίκος είναι και η πιό όμορφη περιοχή της Χαλκιδικής. Ο Πολύγυρος είναι η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής και βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο της, μόλις 70 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη. Η μετακίνηση από και προς τον Πολύγυρο γίνεται κυρίως οδικώς με πλησιέστερο το αεροδρόμιο το "Αεροδρόμιο Μακεδονίας", έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης για τις πτήσεις από και προς το εξωτερικό. Η Τορώνη είναι στο δεύτερο πόδι της Χαλικιδικής έχοντας όμορφες παραλίες και ιστορία. Εκεί σας περιμένουν τα Studios Tsitsirikos.

Χαλκιδική Ιστορία

      Η Χαλκιδική, σύμφωνα με ευρήματα από την προϊστορική εποχή στην περιοχή των Πετραλώνων κοντά στην Καλικράτεια, κατοικήθηκε περίπου πριν από 700.000 χρόνια. Οικισμοί από την Νεολιθική εποχή και την εποχή του Χαλκού, βρίσκονται στην δυτική και κεντρική Χαλκιδική, ενώ πολλές πόλεις άνθησαν, ανά τους αιώνες. Μία από τις πιο σημαντικές πόλεις που παρουσίασαν πολιτισμό ήταν και η πόλη Όλυνθος (αρχαιολογικά ευρήματα στην Όλυνθο, την Ποτίδαια, τα Στάγιρα και την Τορώνη). Το 384 π.χ. γεννήθηκε στα Στάγιρα ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης ο δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το άγαλμά του βρίσκεται στα Στάγιρα της Χαλκιδικής και στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη. Η Χαλκιδική πήρε το όνομα της από την πόλη Χάλκις που βρίσκεται στην Εύβοια και η οποία αποίκησε την περιοχή κατά τον 8° και 7° αιώνα π.χ. Η Κασσάνδρα πήρε το όνομα της από τον βασιλιά της Μακεδονίας Κάσσανδρο, η Σιθωνία από τον Σίθων (γιό του θεού Ποσειδώνα) και ο Άθως από τον μυθικό γίγαντα Άθω. Τον 9° αιώνα ιδρύθηκε η πρώτη μοναστική κοινότητα στον Άθω. Σήμερα, η μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους, λειτουργεί σαν κιβωτός για τον Χριστιανισμό, με Βυζαντινά Μοναστήρια, σπηλιές, μοναχούς και προσκυνητές, ένα "βουνό - εκκλησία" για την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.

Σύγχρονη ΧαλκιδικήΧαλκιδική

      Η Χαλκιδική με τις ηλιόλουστες, χρυσές και καλυμμένες με άμμο παραλίες της, τους ειδυλλιακούς κόλπους της, τα παραδοσιακά χωριουδάκια αλλά και τα σύγχρονα τουριστικά θέρετρα που είναι  διάσπαρτα σε όλες τις ακτές της αποτελεί μαγνήτη έλξης για Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου αλλά περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Όλες τις οι παραλίες από τον Αγ. Παύλο μέχρι και την Ουρανούπολη είναι γεμάτες με γαλάζιες σημαίες.  Στην Τορώνη όπου βρίσκονται τα Studios Τσιτσιρίκος μπορείτε να απολαύσετε ίσως την ομορφότερη παραλία της Χαλκιδικής με κρυστάλλινα νερά και κάτασπρο ψιλό χαλίκι. Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας όχι μόνο στην θάλασσα της Τορώνης αλλά και σε άλλες παραλίες όπως το Πόρτο Κουφό όπου υπάρχει το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι στην Ελλάδα!
      Επισκεφθείτε την Τορώνη και απολαύστε αξέχαστες διακοπές στα Studios Tsitsirikos ! Έχοντας σαν ορμητήριο τα Studios Tsitsirikos sτην Τορώνη μπορείτε να απολάυσετε όλες τις ομορφιές της Χαλκιδικής που προσφέρεται για αξέχαστες διακοπές με τα τόσα αξιοθέατα και τις τόσο όμορφες παραλίες και τοπία της.


Σας περιμένουμε . . .  

 

Βρείτε μας στον χάρτη


Διεύθυνση


Το συγκρότημα βρίσκεται στη περιοχή της Τορώνης και απέχει 135 Χλμ από το αεροδρόμιο SKG της Θεσσαλονίκης στην άκρη της Σιθωνίας

63072, Τορώνη, Χαλκιδική

Email: studiostsitsirikos@hotmail.gr

Τηλ 1: 6984211785

Τηλ 2: 6943566270