Τορώνη Τσιτσιρίκος  Τορώνη  |  Σιθωνία  |  Χαλκιδική  Αναζήτηση  Χάρτης Ιστοτόπου

Τορώνη Τσιτσιρίκος, Διαμερίσματα, Δωμάτια, Καταλύματα


Studios Tsitsirikos Toroni

Διαμερίσματα, Δωμάτια, Καταλύματα

Τορώνη Τσιτσιρίκος Χαλκιδική

Τηλ:+30.23750.51318   Κιν:+30.6943566270   Κιν:+30.6984211785

studiostsitsirikos@hotmail.gr   

Ονειρεμένες διακοπές στην Τορώνη Χαλκιδικής !

 

 

ΤορώνηΤορώνη

Τορώνη Τοποθεσία

     Η Τορώνη βρίσκεται στην χερσόνησο της Σιθωνίας, λίγο μετά το Μαρμαρά και πρίν το Πόρτο Κουφό. Κατά την Μυθολογία, η Τορώνη ήταν σύζυγος του Πρωτέα, γιού του Ποσειδώνα. Ίχνη προϊστορικών οικισμών της 3ης π.Χ. χιλιετίας και πολλά άλλα απομεινάρια αρχαίων, παλαιοχριστιανικοί και βυζαντινοί ναοί, κάστρα κ.α. μαρτυρούν ότι η περιοχή κατοικείται συνεχώς από την Νεολιθική εποχή. Μπροστά της ανοίγεται ο Τορωναίος κόλπος που πολλοί τον έχουν διεκδικήσει.

Η Ιστορία της Τορώνης

Αρχαία Τορώνη

      Την αρχαία Τορώνη την ίδρυσαν Χαλκιδείς άποικοι τον 8ο αιώνα π.Χ.. Τον 5ο π.Χ. αιώνα η Τορώνη ήταν από τις σημαντικότερες πόλεις της Χαλκιδικής. Είχε δικό της νόμισμα και αποτελούσε μέλος της Αθηναϊκής Συμμαχίας. Ο Θουκυδίδης εξιστορεί ότι το 423 π.Χ. την κατέλαβε o Σπαρτιάτης Βρασίδας. Το 348 π.Χ. η πόλη περιήλθε στο κράτος του Φιλίππου Β'. Το 168 π.Χ. την κατέλαβαν οι Ρωμαίοι και η πόλη παρήκμασε.

Βυζαντινή Τορώνη

      Στην ΒυΖαντινή εποχή η περιοχή της Τορώνης ήταν μετόχια αγιορείτικων μονών. Τα ισχυρά τείχη της κ.α. κτίσματα καταστράφηκαν το 19ο αιώνα, όταν οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν τους γρανιτόλιθους, με τους οποίους ήταν χτισμένα, για την επίστρωση κεντρικών οδών της Κωνσταντινούπολης και της Θεσσαλονίκης.

Ανασκαφές στην ΤορώνηΤορώνη

      Στην Τορώνη ανασκαφικές έρευνες πραγματοποιήθηκαν από το 1975 και εξής από την Αρχαιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το Αυστραλιανό Ινστιτούτο υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Αλ. Καμπίτογλου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ανασκαφών, διαπιστώθηκε οτι o χώρος κατοικείται συνέχεια από το τέλος της νεολιθικής εποχής έως την τουρκοκρατία. Η Τορώνη αποτελεί ένα από τα συμαντικά μέρη ανασκαφών στην Χαλκιδική. 'Εχουν βρεθεί αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, είναι όμως πολύ αποσπασματικά, αφού έχουν καταστραφεί λόγω της συνεχούς χρήσης του χώρου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους ανασκαφείς στο νεκροταφείο του οικισμού της εποχής σιδήρου, η διάρκεια του οποίου θεωρείται οτι καλύπτει το διάστημα από τα τέλη τoυ 2ου αι. έως τα μέσα τoυ 9ου αι.. Υπήρξαν και άλλα ευρήματα στην Τορώνη στην Σιθωνία. Στο νεκροταφείο αυτό ανασκάφηκαν 134 τάφοι, των οποίων οι 118 περιείχαν καύσεις και 16 απλούς ενταφιασμούς. Ήρθαν στο φως 500 αγγεία, που είχαν χρησιμοποιηθεί, είτε ως τεφροδόχοι, είτε ως κτερίσματα των νεκρών.

Τορώνη το λιμάνι

      Το λιμάνι της Τορώνης τοποθετείται ανατολικά της Ληκύθου, του μικρού ακρωτηρίου που υψώνεται σήμερα 13 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στα Βόρεια της αρχαίας πόλης, εκεί όπου η παρουσία ενός μυχού, αλλά και τα ενάλια αρχιτεκτονικά κατάλοιπα κάνουν πιθανή τη θέση του. Φυσικά αποτελεί ιστορικό αξιοθέατο της περιοχής στην Τορώνη στην Χαλικιδική. Η Λήκυθος, που κατοικήθηκε με μικρές διακοπές από την πρώϊμη εποχή του Χαλκού έως και τον 17ο αιώνα μ.Χ., αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της ιστορίας της πόλης, με την οποία συνδέεται με ένα στενό ισθμό που στην αρχαιότητα, όπως απέδειξε η πρόσφατη υποβρύχια έρευνα, υπήρξε ευρύτερος.

Σύγχρονη Τορώνη

      Στο δυτικό μέρος του Ληκύθου υπάρχει σήμερα μιά από τις ομορφότερες θάλασσες της Ελλάδας στην παραλία της Τορώνης! Τα γαλαζοπράσινα νερά του τορωναίου κόλπου σας προσκαλούν να απολάυσετε αξέχαστες διακοπές. Η Τορώνη είναι μιά σύγχρονη μικρή πολιτεία με ξενοδοχείο, ταβέρνες, εστιατόρια, Fast Food και ότι χρειαστεί μια οικογένεια που βρίσκεται σε διακοπές. Μπορείτε να απολάυσετε, εκδρομές, ορειβασία, ποδηλασία και  θαλάσσια σπόρ. Όσο για τα βράδια σας η Τορώνη ενδείκνειται για την ηρεμία, ξεγνοιασιά και ξεκούραση που μπορεί να προσφέρει σε σας και την οικογένειά σας στην χερσόνησο της Χαλικιδικής!Τορώνη

      Η Τορώνη είναι γεμάτη από ατέλειωτα μαγευτικά τοπία, γραφικά λιμανάκια, χρυσαφένιες παραλίες και μοναχικούς κολπίσκους. Μπορείτε να απολαύσετε τις μοναδικές αμμουδιές με τον τέλειο συνδυασμό πράσινου και γαλάζιου καθώς τα πεύκα συναντούν τα κύματα. Όταν θα βρίσκεστε στη Τορώνη θα διαπιστώσετε ότι κάθε μέρος που συναντάτε είναι τόσο διαφορετικό και τόσο μοναδικό. Όλες οι γύρω περιοχές όπως ο Νέος Μαρμαράς, το Πόρτο Κουφό, η Σάρτη, η Συκιά θα μείνουν χαραγμένες βαθιά στη μνήμη σας χαρίζοντάς σας υπέροχες αναμνήσεις. Μια περιήγηση σ' αυτά τα χωριά θα σας γεμίσει με καινούριες εμπειρίες και εκπληκτικές εικόνες από τις υπέροχες πευκόφυτες αμμουδιές τα στενά σοκάκια και τις λουλουδιασμένες πλατείες με τα νησιώτικα χαρακτηριστικά. Ελάτε στην Τορώνη και χαρίστε στους εαυτούς σας την πιο όμορφη εμπειρία αυτό το καλοκαίρι! Τα Studios Tsitsirikos σας εξασφαλίζουν άνετη διαμονή και τα καλλίτερα καταλύματα στην περιοχή της Χαλικιδικής

 

Βρείτε μας στον χάρτη


Διεύθυνση


Το συγκρότημα βρίσκεται στη περιοχή της Τορώνης και απέχει 135 Χλμ από το αεροδρόμιο SKG της Θεσσαλονίκης στην άκρη της Σιθωνίας

63072, Τορώνη, Χαλκιδική

Email: studiostsitsirikos@hotmail.gr

Τηλ 1: 6984211785

Τηλ 2: 6943566270